Mit navn er Anne Marie Bech, og det er min passion at hjælpe andre mennesker til et bedre liv.
Det gør jeg med en særlig terapiform, som hjælpes på vej af maleri, tegning, fortællinger, lyd og bevægelse. Kunstterapi handler ikke om at være god til at tegne. Det handler om at vække sanserne og vores indre følelser, så vi kan arbejde med dem.
Der sker nemlig noget helt særligt, når du skal forme en klump ler eller vælge farverne til et maleri. Kreativiteten er en skabende og helende kraft, der bor i alle mennesker. Det primære formål er ikke at skabe kunst, men at bruge kreativiteten og skaberkraften som en vej ind til følelser, indre kommunikation, udtryk og fordybelse. Min opgave som kunstterapeut er at vække den i dig.
Igennem mit liv har jeg været så privilegeret, at jeg har arbejdet med mennesker i alle aldre og med mange forskellige udfordringer. Min livsuddannelse så at sige.
Jeg har i de seneste 25 år arbejdet som ergoterapeut. Først på sygehuset i Holstebro, hvor jeg arbejdede med patienter med gigt og hjerneblødninger. Senere i Holstebro Kommune inden for social- og psykiatriområdet, og nu som underviser på social- og sundhedsskolen i Vejle.
Det betyder, at jeg ser på det hele menneske både fysisk, psykisk, socialt og åndeligt.
Da jeg i sin tid tog min uddannelse som ergoterapeut, blev der sået et lille frø – en drøm om, at jeg en dag ville være kunstterapeut ligesom den terapeut, der underviste mig en enkelt dag som en del af uddannelsen.
Frøet begyndte at spire, da jeg efter en skilsmisse besluttede mig for at få ryddet op i mit liv. Jeg gik derfor i gang med at uddanne mig som kunstterapeut ved Institut for Kunstterapi i Gadbjerg ved Vibeke Skov. Undervejs i uddannelsen skal man selv bearbejde mange ting, og der er mange bjerge, der skal bestiges. I dag har jeg lært at stå ved det, jeg tror på.
Jeg bor i Vejle sammen med min mand og hund, hvor vores store børn heldigvis stadig kigger forbi.
Min uddannelsesbaggrund
Jeg er uddannet ergoterapeut fra Ergoterapeutskolen i 1997 og har stor erfaring i at facilitere læreprocesser. Jeg har arbejdet som ergoterapeut inden for forskellige grene af faget, såvel på plejehjem som sygehus samt inden for det pædagogiske felt. Jeg har stor erfaring fra neurologien, psykiatrien, socialindsats, kultur og som underviser.
Igennem årene har jeg udbygget min teoretiske viden gennem kurser og efteruddannelser.
Jeg afsluttede den toårige uddannelse som kunstterapeut ved Institut for Kunstterapi i 2016 ved kunstterapeut Vibeke Skov.
I 2018 supplerede jeg med uddannelse som NADA-behandler for at kunne tilbyde den særlige form for akupunktur, der beroliger både fysisk og mentalt.
I januar 2020 blev jeg Master i læreprocesser med speciale i innovation og kreativitet ved Aalborg Universitet.
Kontakt mig for mere information.